Kristoffer åter i Kalmar och Leif sprang ett nytt traillopp

• 28 apr 2024

Kristoffer Karlsson gjorde helgen 27-28 april säsongsdebut när han ställde upp i två terränglopp i Kalmar där han tidigare även bodde. Kristoffer kommer från en fin inomhussäsong i vinter där han satte personbästa på 800 meter, 1500 meter och den engelska milen. Sedan dess har han bara sprungit en vintercup-tävling i Gävle, vilket var i februari.

Kristoffer blev trea i Skälbyloppet (4 km) lördagen den 27 april när han sprang in på tiden 13:46. Han var tio sekunder från segraren. Skälbyloppet är ett av många lopp som Högby IF anordnar varje år i Kalmar och på Öland. i år bjöds på det fint vårväder med sol och cirka 11 grader varmt. Loppet hade även en 8 km-sträcka.

Ännu varmare var det dagen därpå (28 april) då Högby IF anordnade Östsvenska DM i kort terräng (4 km). I år ägde DM-tävlingen rum i Kalmarsundsparken. Banan var en tvåvarvsbana som till ungefär två tredjedelar sprangs på gräs medan resterande del var grusunderlag. Kristoffer sprang in på en nionde plats med tiden 13:57. Vann gjorde David Nilsson kort före Andreas Davidsson, båda från Högby IF. Kristoffer var för övrigt den enda deltagaren från en Blekinge-klubb som ställde upp i årets DM i kort terräng.

Vidare bör nämnas att Leif Karlsson den 28 april ställde upp i SK Graals nya traillopp: Strömsnäs Trailrun. Klubben är bland annat känd för att anordna Festivalloppet som brukar äga rum i Strömsnäsbruk under slutet av sommaren varje år. I arrangemanget Strömsnäs Trailrun fanns en 12 km sträckning och en 7 km sträckning. Leif ställde upp i 7 km och sprang in på 16:e plats bland herrarna med tiden 1:11:31.