Resultat från helgens tävlingar

  • 16 jun 2024

Under helgen 15-16 juni har några av klubbens medlemmar tävlat på lite skilda orter. "Nyförvärven" Ingrid Åström och Gunnar Nilsson har deltagit på Rosenbomspelen i Karlskrona. Leif Karlsson har sprungit 5 km i samband med Öllsjö Löparfest i Kristianstad. Kristoffer Karlsson har vunnit ett terränglopp på Alnö utanför Sundsvall. Bra jobbat allihopa! Nedan följer en rapport avseende medlemmarnas resultat. 

 

Veteraner på Rosenbomspelen

Årets Rosenbomspel på Västra Mark i Karlskrona arrangerades den 15 och 16 juni, i vanlig ordning av KA 2 IF. Då tävlingen i år sammanföll med Holje Marknad på hemmaplan var det svårt att få med några ungdomar. I stället representerades vi av veteranerna och ”nyförvärven” (tidigare Alvesta FIK) Ingrid Åström i K 70 och Gunnar Nilsson i M 80. 

Båda skötte sig med den äran. Ingrid noterade säsongsbästa i såväl kula som diskus, 5.64 respektive 12.24, medan Gunnar noterade säsongbästa i diskus med 19.75 och stötte 8.59 i kula och hoppade 0.95 i höjd. I de två sistnämnda fallen har han bättre resultat från IVSM i Varberg i våras.

 

Leif på Öllsjö löpfest

Leif Karlsson, M 75, är den veteran som är klart flitigast. Den 15 juni deltog han på Öllsjö löpfest i Kristianstadstrakten. Arrangör: Öllsjö Löperz. Sträckorna är två, 10 respektive 5 km. Leif deltog på den kortare distansen och i vanlig ordning tillhör han definitivt de äldsta bland deltagarna. Segrartiden var 17:45, medan Leif var 54:a på 35:39. En mycket bra tid om man ser att placeringarna 56 – 60 hade tider mellan 1:02 till 1:13.

 

Kristoffer slog Charlotte Kalla

När Norrlandsturnérande Kristoffer Karlsson deltog i Alnö SK:s (Skidklubb) KM i terränglöpning den 15 juni passade han på att dels vinna 4 km-sträckan och dels bl a besegra flerfaldiga Olympia- och Världsmästaren m m Charlotte Kalla, som också deltog i tävlingen. Kristoffers segrartid var 14:50, vilket gav en segermarginal 34 sekunder till tvåan, Melker Jacobsson, Alnö SK.

Totalt startade 120 i tävlingen som omfattade sträckor på 600 m (barn) samt 2 och 4 km. Banan gick i anslutning till klubbens skidanläggning och klubbstuga på Alnö utanför Sundsvall. Arrangörerna hade med sponsorers hjälp skaffat ett rikhaltigt prisbord varav bl a ”medaljörerna” erhöll en honungsburk utöver diverse andra matvaror.

Bra jobbat, Kristoffer, att Du gör fin reklam för UF Contact i Norrland!

/Gösta R