Contactare på Jämjöhalvan den 11 november

  • 12 nov 2023

UF Contact hade som vanligt deltagare på Jämjöhalvan som Team Blekinge varje år arrangerar i Jämjö i november. Det är en uppskattad tävling och en av de stora höjdpunkterna vad gäller lopp i Blekinge. I år var klubben representerade av Kristoffer Karlsson, Janos Dani och Leif Karlsson, som alla sprang även förra året. Det bjöds på fint väder för årstiden och det fanns goda förutsättningar för snabba tider. Nedan följer en kort rapport avseende loppet.

Kristoffer Karlsson passade på att springa halvmaraton-distansen för första gången på nästan fyra och ett halvt år. Av drygt hundra herrar placerade han sig på en fin fjärdeplats på tiden 1:20.22. Det var en putsning av hans förra personbästa på distansen med cirka nio minuter. Kristoffer hoppas kunna springa sub 80 i framtiden, men framöver är fokus på kortare distanser. 

Janos Dani har tävlat flitigt i höst. Utöver terränglopp i löpning har han även ställt upp på SM i barmarksdrag i Nybro. I Jämjö sprang han 5 km-distansen och klarade precis 20 minuters-gränsen när han sprang in på en sjätte plats med tiden 19:58. Både placeringen och tiden var en finputsning jämfört med förra året. 

Även superveteranen Leif Karlsson, som har sprungit otaliga upplagor av Jämjöhalvan, sprang 5 km-distansen. Han kom på 23 plats i herrklassen med tiden 35:51.

För fullständiga resultat se Resultat

/Kristoffer