Kristoffer och Heikki sprang Lidingöloppet

  • 26 sep 2023

Lördagen den 23 september 2023 ägde Lidingöloppet 30 km rum på Lidingö i Stockholm och i år fanns deltagare från UF Contact med på det kända terrängloppet. Både Kristoffer Karlsson och Heikki Rytkönen sprang loppet för första gången. Nedan följer en kort rapport avseende loppet. 

Kristoffer Karlsson och Heikki Rytkönen samåkte till Lidingö på fredagen och sov sedan över på Bosön några kilometer från start respektive mål. Redan under fredag eftermiddag hade de hämtat ut sina nummerlappar för att undvika stress och trängsel på tävlingsdagen. Sedan var det alltså dags för tävling på lördagen. Det bjöds på fint väder. Det var i vart fall 17-18 grader varmt i samband med tävlingen och mestadels soligt.

Kristoffer Karlsson är främst medeldistansare och senaste gången han sprang ett längre lopp var terrängloppet Råbelövssjön (18,3 km) år 2020. Men inför Lidingöloppet hann han springa fyra långpass mellan 27-31 km samt några långpass på cykeln sedan andra halvan av augusti. Han hade dessutom en bra uppladdning inför loppet med vinster på Blodomloppet Växjö (5 km) och Vånga Mountain Xtreme (8 km). Kristoffers mål under Lidingöloppet var att klara silvermedaljtiden som för herrar ligger på 2 timmar och 15 minuter. Kristoffer klarade målet med viss marginal då han sprang in på tiden 2:11.02. Tiden räckte till en 244:e plats totalt bland herrarna.

Heikki Rytkönen sprang in på tiden 2:42.05 vilket räckte till en placering 1633 bland herrarna. Ett fall omkring 21-22 km gjorde att han tappade momentum och lite krafter. Som tur var klarade han sig undan med främst skrapsår. Även Heikki hade för övrigt förberett sig inför loppet med något längre långpass än vanligt. 

Efter loppet var det stela ben för båda Contacts deltagare. De tog sig tillbaka till Bosön för att bl.a. äta en välförtjänst middag. På bilden ovan kan ni se Kristoffer och Heikki med sina deltagarmedaljer. Bilden är tagen från inomhusfriidrottsbanan vid Bosön-hotellet. 

 

/Kristoffer