Contactare deltog på Kalmarmilen

  • 27 jul 2023

Kristoffer Karlsson, Heikki Rytkönen och Leif Karlsson från UF Contact deltog i Atea Kalmarmilen onsdagen den 26 juli. Arrangör var Högby IF. Nedan följer en kort rapport avseende loppet.

Den flacka banan går till stora delar inne i centrala Kalmar. Den är kontrollmätt och brukar locka till sig många löpare som har ambitioner att springa snabba tider. Det har vidare bekräftats att Kalmarmilen kommer att ha SM/VSM-status nästa år. 

Kristoffer Karlsson placerade sig på placering 43 bland herrarna med tiden 36:34. Det var inte Kristoffers snabbaste lopp på 10 km väg eller bana, men det gick lite snabbare än i samband med Västerviksmilen under slutet av maj i år då han sprang in på 37:12. Heikki Rytkönen har tävlat sparsamt i år, men var ute efter att få en seedningstid inför Lidingöloppet senare i år. Heikki placerade sig på 113:e plats med tiden 42:57. Det var något snabbare än under 2020 då han senast sprang Kalmarmilen. Leif Karlsson sprang in på placering 314 med tiden 1:11:04. Det var Leifs första millopp på väg sedan 2018. Av allt att döma var alla deltagarna från Contact hyfsat nöjda med sina insatser. Dagen hade dessutom bjudit på bra väder. 

Den som segrade bland herrarna var Jesper Lundberg, Hunflen (30:07) följd av Johan Larsson, Malmö AI och Tom Honig, Keep Up RC. Bland damerna vann Beatrice Lejnegård, Oskarshamn RC (36:43). Övriga på pallen var Jenny Johannesson, Mullsjö SOK och Erika Lindeblad, Högby IF. 

 

/Kristoffer K