Contactare på Blekinge River Trail

• 28 maj 2023

Contactarna Leif Karlsson och Madelene Kirmeier sprang Blekinge River Trail i Mörrum söndagen den 28 maj 2023. Loppet sträcker sig längs Mörrumsån och arrangören OK Skogsfalken brukar beskriva loppet som Sveriges vackraste traillopp. Nedan följer en kort rapport avseende loppet.

Leif Karlsson sprang den kortaste sträckan "Half River" som är cirka 9,5 km lång och dessutom ganska tuff. Banan går längs Mörrumsåns västra sida för att sedan vända tillbaka på den motsatta. Leif Karlsson brukar nuförtiden håll sig till distanser omkring 5 eller 6 km som längst, men utifrån vad undertecknad har hört gick loppet bra, även vattenhindren mot slutet av loppet. Leif Karlsson placerade på 45:e plats bland herrarna. Tiden blev 1:23.16. Vann gjorde Henrik Holmgren, Kyrkhults SK.

Madelene Kirmeier, som bl.a. gjorde en bra insats för Contact på Humlestafetten tidigare i månaden, tog sig an utmaningen Long River, cirka 20 km. Den långa banan sträcker sig hela vägen upp till Svängsta för att sedan vända tillbaka mot Mörrum. Madelene Kirmeier sprang in på en respektabel åttonde plats bland damerna på Long River på tiden 2:01.44. Amanda Nilsson vann bland damerna.