UF Contact med en tapper insats på seriematch i Finspång

  • 23 maj 2023

Med ett reducerat lag kämpade Contactarna hårt i den första seriematchen div 2 som gick på Grosvads IP i Finspång den 21 maj 2023. Deltog gjorde Kristoffer Karlsson, Mikael Persson, Heikki Rytkönen, Janos Dani och Anders Persson. 

Efter en lång resa tog vi oss an de olika grenarna och först ut var Kristoffer Karlsson på 400m häck som kämpade sig fram till en andra plats på knappa 61 sekunder, vilket var pers, och endast cirka en halv sekund efter segraren. Samtidigt belade Mikael Persson en fin andra plats i diskus med 30.28 m. Han tog också en poäng i spjut. Eftersom vi saknade både sprinters, höjdhoppare och trestegshoppare fick villige Heikki Rytkönen ersätta och ta enpoängare i hoppgrenarna. Janos Dani som gjorde debut på bana knep en femte plats på 3000m med tiden 11:33.83. Han tog även en poäng på 200m.

Kristoffer gjorde ett jättestarkt lopp på 2000m hinder. Efter att de första varven ha legat tvåa, en bit efter ledaren, så ryckte han ifrån på näst sista varvet och vann klart på tiden 6:50.40 vilket också var pers. Kristoffer har tränat hårt under vintern och har god uthållighet vilket gav resultat under slutet av loppen. Lagledaren Anders Persson fick hoppa in på 800m och blev klart sist men tog ändå en poäng. Hade det varit för 40 år sedan hade han troligtvis vunnit då vinnartiden inte var alltför märkvärdig. Men det var då det. Dagen avslutades med stafett 4x100m med Kristoffer, Janos, Heikki och Mikael som avslutare. Dessa tog överraskningsvis en fjärde plats då två lag diskades på grund av överväxlingar. Ok Orient leder lagtävlingen med Contact som sexa. En match återstår och den går i september i Halmstad med nya grenar. Då ska vi mobilisera alla krafter till ett starkt lag. Se vidare resultat på Webathletics 

Contactgänget var ändå väldigt nöjda med insatserna, att kunna få ihop lag och hade det roligt vilket underlättade den långa färden hem.

 

/Anders P