Rapport avseende löpartävlingar under påsken m.m.

• 10 apr 2023

Under påsktiden har deltagare från UF Contact ställt upp i Dymmelloppet, Ryssbergsloppet och Hallarydsloppet. Nedan följer en summering avseende loppen.

Dymmelloppet

Under onsdagskvällen den 5 april ägde Dymmelloppet rum och där deltog Kristoffer Karlsson från UF Contact. Oskarshamns SK var arrangör och tävlingen ägde rum på elljusspåret i Havslätt. Det var samma plats där DM i kort terräng arrangerades inom Östsvenska friidrottsförbundet förra året. Denna gång fanns det tre sträckor att välja mellan: 2 km (ett varv), 4 km (två varv), 6 km (tre varv). De flesta barn och ungdomar sprang 2 km-sträckan, medan de flesta andra sprang 6 km. Det gick bra för Kristoffer Karlsson som tog hem segern på 6 km med tiden 22:29.7. Segermarginalen blev cirka 54 sekunder. Trots att vädret inte var det bästa för årstiden (det var cirka 0 grader samt snö i luften både inför och under loppet), så var det ett trevligt och välordnat arrangemang.

Ryssbergsloppet

På långfredagen den 7 april 2023 var det dags för Ryssbergsloppet, Sölvesborg, som positivt nog gjorde comeback i löparkalendern efter ett fyra års uppehåll. Senaste gången Ryssbergets IK arrangerade terrängtävlingen var år 2019 på långfredagen. Precis som för fyra år sedan deltog Kristoffer Karlsson och Leif Karlsson från UF Contact, men denna gång deltog även Janos Dani från klubben. Alla tre sprang 5,1 km-sträckan som bestod av en öppen mixad klass samt några åldersklasser för de yngre och allra äldsta löparna. Kristoffer Karlsson tog hem totalsegern med tiden 17:59, knappa minuten för Christoffer Danarö från Åhus FIK som blev tvåa på tiden 18:54. Janos Dani blev fyra i den öppna klassen (och totalfemma i loppet) med tiden 21:24. Leif Karlsson sprang in på placering 22 i den öppna klassen med tiden 44:32. Sammanlagt deltog 34 löpare på 5,1 km sträckan. Huvudsträckan under dagen var 12,6 km. Där var Johan Larsson, MAI, totalsnabbast bland herrarna med tiden 42:07, vilket är en mycket imponerande tid med tanke på hur kuperad den långa sträckningen var. Totalsnabbast bland damerna var Tilde Jensen, Stigmännen. Det fanns även en öppen 7,5 km-sträcka som sprangs under dagen.

Hallarydsloppet

Den 10 april var det dags för Hallarydsloppet som traditionsenligt äger rum under annandag påsk. Kristoffer Karlsson fullbordade ett "hat trick" genom att ta sin tredje raka seger under påsken 2023. Han vann herrklassen på 6 km med tiden 21:20 (snittid 3:33 min/km), vilket var 31 sekunder före tvåan Anton Wrestström från SK Graal. Kristoffer Karlsson var extra nöjd eftersom hans tid var 40 sekunder bättre jämfört med förra årets lopp. Leif Karlsson blev 32:a i herrklassen på tiden 45:22. Elitlöparen Elin Brink vann åter igen damklassen på 6 km. Under dagen gick det även att springa 21 km och 9,8 km-sträckor. Det fanns även lopp för barn och ungdomar samt en promenadklass.

Övrigt

Leif Karlsson från Contact ställde upp i Uddloppet, Karlshamn den 2 april. I motionsklassen på 4 km blev han 18:e man och sprang i mål på tiden 27:10. Det kan noteras att den svenska rekordhållaren på 10 km väg, Jonas Glans, MAI, vann 10 km på tiden 32:09. Helgen innan, den 25 mars, vann Kristoffer Karlsson 10 km-sträckan i samband med Tjust Trail Run, Västervik. Segertiden på 54:01 vittnar om hur jobbig bansträckningen var. Kristoffer har sprungit milen på låga 36 minuter.