Contactare på pallen i samband med Ronneby Trail Run

  • 12 mar 2023

Trailtävlingen ägde rum lördagen den 11 mars vid Risatorp några kilometer från Ronneby centrum. Det fanns fyra distanser att välja mellan: 3 km (barnlopp), 6 km, 9 km och 18 km. Från UF Contact deltog Ebba Rubin, Vilgot Rubin, Hanna Rubin, Kristoffer Karlsson, Anders Persson och Leif Karlsson.

Det var första upplagan av Ronneby Trail Run. Arrangören Evolvent hade inför tävlingsdagen beskrivit att det rörde sig om en löptävling i trailmiljö där underlaget är lite asfalt, teknisk stig, oteknisk stig, grusväg, skogsväg och lite obanat. Det första loppet under förmiddagen var barnloppet. Där deltog fem stycken flickor och Ebba Rubin, 8 år, från UF Contact gjorde en strålande insats genom att placera sig som etta på tiden 17:44. Marginalen nedåt till tvåan var enbart två sekunder vid mål så det var ganska jämnt i toppen. Flickorna såg ut att ha det kul och klara av löpningen är bra. Det är trevligt när arrangörer av löpartävlingar även arrangerar barnlopp. Kanske är fler barn från Contact intresserade att delta i barnlopp framöver? Moder Hanna Rubin sprang också 3 km, fast "utom-tävlan" och hängde med Ebba Rubin under loppet. 

Deltagarna från övriga lopp startade samtidigt vid en senare tidpunkt. På 6 km-distansen kom 10 deltagare till start. Här placerade sig Vilgot Rubin, 13 år, på första plats på tiden 35:41. Bra jobbat! Veteranerna Anders Persson och Leif Karlsson placerade sig på 4:e och 6:e plats med tiderna 58:03 och 58:38. 

På 9 km-distansen var det 33 deltagare som kom till start och där vann Henrik Malmros, Karlshamns SK Triathlon på tiden 43:57. Kristoffer Karlsson från UF Contact blev tvåa på tiden 44:11, dvs. 14 sekunder efter i mål. Henrik Malmros vann med ett liknande avstånd före Kristoffer även i samband med Uddtrailen i Karlshamn i höstas. Nästa gång kanske Kristoffer drar det längsta strået? Tilde Jensen för Stigmännen var totaltrea i mål på 9 km, samt bäste dam, på tiden 47:01. Kristoffer Karlsson tyckte att det var en ganska jobbig trailbana och där temposkillnaden kunde variera ganska mycket beroende på underlaget. Det gällde även att vara uppmärksam på banmarkerings-snitslarna på vissa ställen.

På 18 km (där 9 km-banan sprangs två gånger) kom 34 deltagare till start och där fanns ingen deltagare från Contact. Trots den långa distansen avgjordes sträckan genom en spurtduell. Enligt resultatlistan var Henrik Molin, Karlshamns SK Swimrun precis före Aron Wohlström, IF Malmö Löp i mål, men eventuellt dömdes det som en delad seger i slutändan. 

Senare under dagen arrangerades på samma plats även Ronneby Canicross Run samt Ronneby Reflect Run. Här kan nämnas att Janos Dani (som ganska nyligen blev medlem i UF Contact) kom in på en hedrande tredjeplats i Canicross-tävlingen (6 km). Han tävlar för Nybro Draghundsklubb i samband med Canicross. 

Överlag var det ett trevligt arrangemang med utmanande bansträckningar. I övrigt kan nämnas att det blev ett något komiskt slut för Contact-deltagarna i samband med Ronneby Trail Run. Man hade samåkt till tävlingen med minibuss och när det så var dags att köra hem så körde minibussen fast i marken. Efter flera försök att komma iväg fick så småningom bärgningsbil anlitas för att få loss minibussen. Avresan blev fördröjd med cirka en och en halv timma, men som tur var hann ordförande Anders Persson och sekreterare Kristoffer Karlsson anlända till UF Contacts årsmöte i tid som ägde rum samma dag kl. 15.00.

 

/Kristoffer K