Flertalet Contactare på Olofströms Höstlopp

• 8 okt 2024

Det var ett bra gäng Contactare på Olofströms Höstlopp den 5 oktber 2024 arrangerat av OL teamet. I frånvaro av våra ess Kristoffer K och Love N samt långköraren Leif K så fick familjen Lopez/Gomez dvs. Yara, Juan och Alejandra samt Elias Mir, Tesfazgi Belay, Janos Dani och undertecknad försvara Contactfärgerna.

Både Yara Ungdom F och Elias Ungdom P 2 km vann sina klasser även om det var lite trassel i sekretariatet med placeringarna. Tyvärr redovisas inga tider på Ol teamets hemsida men priser fick båda. Janos Dani deltog i 5 km herrar och kom på en fin fjärde plats med tiden 22.04 min och Tesfazgi Belay kom på en 8:e plats med 22.57 min. Det var personbästa för båda. Vann gjorde Pär Fagerström Nybro Draghundsklubb tillika klubbkompis med Janos som också är draghundsförare. Anders Persson hade, efter att ha legat drygt 50 meter efter i hela loppet, en spurtstrid och körde om Claes Olvegård FK Göingarna ca hundra meter innan mål på Bommareviksplanen. Lite gamla takter och det kändes bra.

I övrigt ska nämnas att topplöparen Axel Bratt OK Orion vann långa banan 10 km på 37.27 med över 3 min i den kuperade terrängen. Men det borde vår Love Nilsson kunna utmana. Totalt deltog drygt 110 löpare i Höstloppet som är en jättetrevlig tävling och där Contactarna njöt i solen!